О извођачу
Слободан Герић

Слободан Герић је дипломирао, магистрирао и докторирао на ФМУ у Београду, у класи Небојше Игњатовића. Усавршавао се код Лудвига Штрајхера и Франка Петракија. Као солиста је наступао са Београдском филхармонијом, Сарајевском филхармонијом, Симфонијским оркестром из Клагенфурта, Нишким симфонијским оркестром, Гудачима Светог Ђорђа, БГО "Душан Сковран", оркестром "Љубица Марић", Симфонијским оркестром Академије умјетности Бања Луке и са Омладинским оркестром "Борислав Пашћан". Деловао је и као соло контрабасиста БГО "Душан Сковран", вођа групе Београдске филхармоније, а тренутно је соло контрабасиста Гудача Св. Ђорђа.

Као солиста и камерни музичар наступа и са Балканском камерном академијом. Широм света је гостовао и као члан различитих ансамбала. Био је предавач на пројекту Euphony 2019. i 2020. године. У Школи за музичке таленте у Ћуприји је 1990. године основао класу контрабаса, а од 2006. до 2010. је био уметнички директор исте школе.

Члан је различитих домаћих и међународних жирија на такмичењима за контрабас и гудаче. Оснивач је и међународног фестивала контрабаса "Басоманија", за чије је 30. издање добио награду ревије Музика Класика за најбољи фестивал у 2021.години. Добитник је награде УМУС-а за најбољи концерт у 2007. години, више првих републичких и савезних награда као и Октобарске награде града Београда за ученике 1984, са БГО "Душан Сковран" 1990, као и са Гудачима св. Ђорђа 2006. године. Добитник је и златне повеље „Сретен Стојановић“ Универзитета уметности у Београду (2022).

Редовни је професор на ФМУ у Београду где је шеф Катедре за гудачке инструменте. Од 2008. године ангажован је и на Академији умјетности у Бања Луци где је такође основао класу контрабаса.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2024.