О извођачу
Љиљана Несторовска

Љиљана Несторовска је завршила основне и последипломске студије на ФМУ у класи проф. Милице Барић. Активно наступа као солиста и камерни музичар на бројним концертима и Светским конгресима харфе у Женеви, Ванкуверу, Сиднеју, Хонг Конгу, међународним фестивалима харфе у Рио де Жанеиру, Ст. Петербургу и Загребу. Као солиста је свирала са многим оркестрима и хоровима (Симфонијски оркестар РТС, Collegium Musicum, Camerata Serbica, Сарајевска филхармонија, Црногорски симфонијски оркестар, оркестар Маријинског театра, Београдска филхармонија и др).

Многи савремени српски композитори посветили су јој дела која активно изводи представљајући домаћу музику на концертним дворанама у региону и свету. Педагошки рад дуг 40 година започела је у МШ "Мокрањац" и наставила на Факултету музичке уметности 1997. године када је изабрана у звање доцента за уметничку област харфе и за камерну музику.

Од 2010. године је редовни професор, а од 2015. декан Факултета музичке уметности Универзитета уметности у Београду. Предавала је и на Музичкој академији у Сарајеву. Несторовска је члан жирија на такмичењима, а њени ученици су добитници преко 100 награда на републичким и међународним такмичењима. Готово сви њени студенти наставили су активно да наступају као солисти, чланови оркестра или да раде као педагози у музичким школама.

Добитница је бројних награда, међу којима се истичу Сребрна медаља и Награда Универзитета уметности (2003), Награда за педагошке резултате Удружења музичких и балетских педагога Србије (1999) и Фестивала харфе у Београду. Дугогодишњи је председник Полиинструменталне секције Удружења балетских и музичких педагога. Један је од оснивача и члан Председништва Удружења харфиста и пријатеља харфе Србије и један од оснивача и руководилаца Међународног фестивала харфе у Београду.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2024.