О извођачу
Ифан Сун

Маестро Сун Ифан, један од десет најбољих кинеских диригента и победник Међународног такмичења младих диригента у Букурешту у Румунији, тренутно ради као помоћни диригент Оркестра Националног центра за сценске уметности.

Има дугорочну сарадњу са Кинеским симфонијским оркестром, Кинеском филхармонијом, Шангајским симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром из Шенжена, Симфонијским оркестром из Гвангжуа, Симфонијским оркестром из Гиђанга, Вуханском филхармонијом, Кунминшким симфонијским оркестром, Хангџу филхармонијом и Сијанским симфонијским оркестром.

Током свог боравка у Немачкој, маестро Сун је радио са оркестрима као што су Конзертхаусоркестар Берлин, Келнски симфонијски оркестар и Герзених оркестар из истог града, затим, Симфонијски оркестар Магдебуршке државне опере, Франкфуртски симфонијски оркестар и Симфонијски оркестар Карлових Вари у Чешкој.

Рођен 1994. године, маестро Сун је примљен у основну школу Музичког конзерваторијума у Шангају 2005. године као најбоље рангирани ученик клавира. Касније је добио директан пријем у придружену средњу школу, студирајући код реномираног пијанисте и педагога, професора Миндуа Лија.

На Одсек за дириговање Музичког конзерваторијума у Шангају примљен је 2014. године са највишим резултатом. Овде је учио код истакнутих диригента и педагога, професора Гуојонг Жанга и Даје Лина. Упоредо с дириговањем, студирао је клавир код уваженог пијанисте и педагога, професора Јиан Лија. Шангајски музички конзерваторијум је завршио двоструком дипломом - дириговања и клавира са одличним академским успехом.

Током студија, маестро Сун је учествовао на мајсторским курсевима реномираних диригената као што су Јорма Панула, Џон Нелсон, Томас Сандерлинг и Роналд Золман. Сун Ифан је, такође, био дугогодишњи музички асистент прослављеног композитора и диригента Тан Дуна.

Године 2019. године примљен је на на Одсек за дириговање знамените Музичке школе Ханс Ајслер у Берлину, где је студирао под руководством реномираних немачких диригента, професора Кристијана Евалда и професора Ханса-Дитера Баума.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2024.