О извођачу
Ела Бокор

Ела Бокор је изузетна виолончелисткиња и инспиративни професор који својим богатим искуством, талентом и својом страшћу према музици, даје значајан допринос свету виолончела и класичне музике.

Оснивач је образовног програма MiniCellos, ванредни професор за камерну музику Националног музичког универзитета у Букурешту, суоснивач и главни организатор фестивала CellEAST, председник Културног удружења PlaCello, уметнички координатор у Румунском омладинском националном музичком центру, као и професор виолончела на Dinu Lipatti National College of Arts. Почасни је члан и амбасадор Удружења Sebastian Lee Conservation du patrimoine musical en danger d’oubli, оснивач је и дуа Cello Jaia i клавирског трија Ludens, те члан ансамбла Violoncellissimo и Националног симфонијског оркестра Румуније.

Учесник је значајнијих културно-образовних програма и фестивала (SoNoRo, Icon Arts, Клајпедски фестивал, SoNoRo Conac, Isa16, Villa Musica, Међународни фестивал камерне музике у Пловдиву, Међународни фестивал Жорж Енеску, Cello Fundamento у Вијетнаму и др).




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2024.