О извођачу
Зоран Марковић

Контрабасиста Зоран Марковић је дипломирао на Музичкој академији у Подгорици, магистрирао на Факултету музичке уметности у Београду и усавршавао се код угледних музичких педагога у Венецији, Кремони, Минхену и Салцбургу.

Добитник је бројних награда на националним и међународним такмичњеима. Зоран Марковић концертира широм Словеније и у иностранству. Као солиста је успешно наступао са Словеначком филхармонијом, Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТВ Словенија, ансамблом Словеникум, Гудачима Св. Ђорђа, Омладинским дувачким оркестром Корушке, Црногорским симфонијским оркестром и многим другим.

Редован је гост на европским фестивалима као што су Фестивал камерне музике у Оксфорду, Звуци Доломита, Љубљански летњи фестивал, дубровачки Страдун класик, Град театар Будва, холандски Сториони, Фестивал савремене музике у Клагенфурту.

Зоран Марковић је од 1990. до 2004. био соло контрабас Словеначке филхармоније, од 2004. је редовни професор на Музичкој академији у Љубљани. Такође је предавач на љубљанском Конзерваторијуму за музику и балет и на летњим школама музике у Аустрији, Италији, Холандији. Енглеској, Немачкој и Финској.

zoran-markovic

Зоран Марковић




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2022.