О извођачу
Вида Вујић

Вида Вујић је стекла две магистарске дипломе са највишим похвалама: из соло виолончела на Универзитету за музику и сценске уметности у Грацу (класа: проф. Рудолф Леополд) ,и из камерне музике на Институту Јозеф Хајдн Бечког универзитета за музику и сценске уметности (класа: проф. Јоханес Мајсл). Усавршавала се на више од двадесет мајсторских курсева познатих уметника за виолончело и камерну музику.

Ангажована је као доцент на Институту за камерну и савремену музику Јозеф Хајдн Универзитета за музику и сценске уметности у Бечу, а такође и као предавач на Интернационалној летњој академији Беч-Праг-Будимпешта (ISA) и Европској академији за камерну музику (ECMA).

Вишеструка је добитница награда на међународним такмичењима у Србији, Италији и Аустрији, као и других признања која укључују награду Министарства културе Аустрије и награду Станојло Рајичић за најбољи концерт у Галерији САНУ у сезони 2006/2007.

Као солиста и чланица различитих камерних ансамбала наступала је широм Европе и у Јужној Америци. Међу бројним наступима посебно се издвајају они у оквиру фестивала Strings only у Задру, Чело фест у Београду и Styriarte у Грацу, у дворанама Бечког музичког друштва и Концертхаус у Бечу, Листовој дворани у Грацу, сали Плејел у Паризу и др.

Вида Вујић је остварила и снимке за РТС и ORF.

vida-vujic

Вида Вујић




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2022.