О извођачу
Србољуб Динић

Маестро Србољуб Динић је на Факултету музичке уметности у Београду студирао клавир и камерну музику, а дириговање је студирао у Бону (класа: проф. Волфган От).

На позив маестра Мигела Гомес-Мартинеса, 2001. године долази на место првог диригента Опере у Берну. Године 2004. постаје шеф-диригент, а од 2007. године и музички директор ове оперске куће. У периоду од 2013. до 2019. године деловао је као уметнички директор и шеф-диригент Оркестра Позоришта лепих уметности у Мексико Ситију, док је од 2014. до 2019. године био шеф-диригент камерног оркестра Гудачи Св. Ђорђа.

Србољуб Динић је сарађивао са највећим оперским звездама данашњице и дириговао великим бројем опера као што су Манон, Дон Ђовани, Чаробна фрула, Идоменеј, Пуританци, Кармен, Кавалерија рустикана, Евгеније Оњегин, Ђоконда, Норма, Тоска, Мадам Батерфлај, Травијата, Магбет, Аида, Риголето, Севиљски берберин и многе друге.

Гостовао је на многим концертним сценама и у многим оперским кућама широм Европе и света, међу којима су Државна опера из Штутгарта (2006–2009), Театар Масимо из Палерма (2009–2011), фински Фестивал у Савонлини (2009–2011), Театар Алто из Есена (2012–2014), затим опере у Загребу, Београду, Ровигу и друге. Дебитовао је 2019. године на сценама чувених Театра Колон у Буенос Ајресу и Земпер опере у Дрездену.

Међу бројним оркестрима са којима је Србољуб Динић сарађивао истичу се Симфонијски оркестар из Берна, Симфонијски оркестар из Базела, Фестивалски оркестар из Аванша (Швајцарска), Државни оркестар из Штутгарта, Виртембершка филхармонија, Минхенски симфонијски оркестар, Есенска филхармонија, Фрајбуршки симфонијски оркестар, Нирнбершки симфонијски орекстар, Државни оркестар из Брауншвајга, Симфонијски оркестар из Валенсије, Камерни оркестар Венета, Симфонијски оркестар из Вероне, Београдска филхармонија, Оркестар Народног позоришта у Београду, Нишки симфонијски оркестар Оркестар Хрватског народног казалишта, Симфонијски оркестар из Тајпеја (Тајван), Симфонијски оркестар из Шангаја.

Од 2017. године је генерални музички директор и шеф-диригент Државног оркестра и Опере у Брауншвајгу, а од 2022. године је главни гостујући диригент Музичке продукције РТС.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2022.