О извођачу
Силвана Грујић

Силвана Грујић је дипломирала клавир и музикологију на Факултету музичке уметности у Београду. Студије филма и медија магистрирала је на Факултету драмских уметности у Београду. Докторат из области музикологије и медијских студија стекла је на Универзитету у Новом Саду.

Запослена је као уредник у Музичкој редакцији РТС од 1992. године, а од 2016. је одговорни уредник Музичке редакције РТС. Аутор је бројних телевизијских музичких емисија и серијала: Ад либитум, Свет је музика, А темпо, Портрети музичких уметника. Уредник је и коментатор преноса великих музичких и медијских догађаја као што су Новогодишњи концерт Бечке филхармоније, Концерт летње ноћи из Шенбруна, Песма Евровизије, Дечја песма Евровизије.

Била је члан организационог тима прославе шездесет година телевизије 2018. године, РТС тима за реализацију ТЕМПУС пројекта на Факултету музичке уметности током 2013–2014. године, шеф делегације Србије на Дечјој песми Евровизије (2017–2021). Излагала је радове на научним скуповима и учествовала на стручним трибинама. Представник је РТС-а у оквиру међународне групе експерата за музику и плес при Европској радиодифузној унији (EBU Music and Dance Experts). Аутор је и реализатор програма стручног усавршавања које је одобрио Завод за унапређивање образовања и васпитања.

Силвана Грујић је била члан међународног жирија на такмичењу Виртуози, које је одржано у септембру 2020. године, а емитовано на телевизијама Србије, Чешке Републике, Словачке, Мађарске и Пољске, у новембру и децембру 2020. године. Такође је била члан међународног жирија на једном од најзначајнијих интернационалних фестивала телевизијских и уметничких остварења Златна ружа – Rose d’Or, октобра 2021. године.

Покретач је и одговорни уредник тематског канала РТС Класика, који од октобра 2020. године емитује уметничку музику 24 сата дневно.

silvana-grujic

Силвана Грујић




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2022.