О извођачу
Александар Седлар

Александар Седлар је један је од најсвестранијих музичара своје генерације.

На Факултету музичке уметности у Београду је студирао композицију (класа: проф. Властимир Трајковић) и дириговање (класа: проф. Бојан Суђић), a даље усавршавање из композиције (класа: проф. Доналд Крокет) и дириговања (класа: Лари Ливингстон) наставио на Музичкој школи Торнтон Универзитета Јужне Калифорније.

Музика Александра Седлара је извођена широм Европе, у Јапану, Америци и Аустралији. Као композитор и диригент сарађивао је са многим ансамблима међу којима су Београдска филхармонија, Симфонијски Оркестар РТС, Национални оркестар Ил-д-Франс.

Његова камерна, симфонијса и вокална дела су више пута снимана и емитована на програмима РТС, а нека од њих су објавиле издавачке куће Дојче Грамофон и DECCA universal. Сарађивао је са многим еминентним солистима међу којима су виолиниста Немања Радуловић, челисткиња Маја Богдановић и сопран Патриција Петибон.

Александар Седлар је као студијски музичар сарађивао са највећим именима регионалне поп сцене. Учествовао је у снимању преко 50 музичких албума различитих жанрова свирајући гитару, бас, клавир и бубањ.

Александар Седлар је ванредни професор на Факултету уметности у Нишу и гостујући диригент Позоришта на Теразијама у Београду.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2022.