О извођачу
Дејан Дачић

Дејан Дачић је са седам година уписао Школу за музичке таленте у Ћуприји. Као добитник Стипендије надвојводе Јохана, студирао је виолину на Музичкој академији у Грацу, у класи Христоса Полизоидиса, где је и дипломирао 1992. године. Студирао је дириговање у САД-у и на Новом Зеланду, као и код Карла Ернста Хофмана.

Од 1984. до 1987. био је члан Аустријског омладинског камерног оркестра и концертмајстор Симфонијског оркестра из Граца. Члан је Филхармоније из Граца од 1989, а од 1993. године је заменик вође других виолина. Од 1998. до 2001. био је диригент Омладинског камерног оркестра Фиделис, а од 2001. до 2007. диригент и уметнички директор оркестра Универзитета у Грацу. Од 1995. године, Дачић је музички директор летњег музичког курса Rondo Grazioso у замку Нојдорф код Вилдона.

Године 2003. је основао Камерни оркестар Граца, са којим је наступао у Аустрији, Грчкој и Словенији. Предводио је извођење Фигарове женидбе у продукцији омладинског позоришта Next Liberty.

Диригентски деби у Опери у Грацу имао је марта 2008. године, са остварењем Антоније и Клеопатра Дарела Тулона, а на музику Дмитрија Шостаковича. У лето исте године, био је уметнички руководилац Филхармоније из Ђера, на годишњем, европском концерту, са телевизијским преносом широм света. Као диригент и виолиниста, наступао је у оквиру концертних турнеја по Шпанији, Финској, Мађарској, Италији, Француској, Немачкој, Јужној Кореји и Новом Зеланду. Учествовао је и у бројним телевизијским програмима, као и у разним продукцијама снимања за носаче звука.
Остали извођачи фестивала Раванелиус 2024.