О извођачу
Удружење уметника 'Високо Це'

Основано је 2015. године у Новом Саду, са главним циљем да развија свест о домаћој и иностраној музичкој култури, нарочито код деце и младих. Верни певаној музичкој речи, на едукативан и забаван начин, Удружење уметника Високо Це упознаје публику са необичним програмом, какав је опера за децу. Оно ради и на другим вокално-инструменталним и сценским пројектима, организује концерте, књижевне и ликовне свечаности уз музичку пратњу, као и летње курсеве, кампове и школице глуме и певања.

Иза себе има више од 500 изведених представа у земљи и региону, те наступе на међународним оперским фестивалима "Операрија" и "КоторАрт".

После паузе условљене епидемијом ковида, рад Удружења је настављен стварањем ауторских дела која су се веома брзо нашла на репертоару, а која потписују Марија и Бранислав Цвијић. Године 2021, Удружење је покренуло и музичко-сценску школицу од двадесетак чланова који учествују заједно са одраслима у представама Пепељуга, Снежана и др.

Ивица и Марица

Једну од најпопуларнијих бајки у дечјој литератури, Браћа Грим су подарила малишанима још почетком 19 века, а замисао Удружења Високо Це јесте да је прикажу најмлађима у форми опере за децу, у којој се појављују три лика: Ивица, Марица Вештица.

Ово је још једно ауторско дело Марије и Бранислава Цвијића. У њему се певањем, глумом, сценским покретом и занимљивом сценографијом дочарава читав спектар емоција, од којих су радост, туга, бес и очај само неке. Опера за децу Ивица и Марица премијерно је изведена 20. новембра 2022. у Културној станици "Eђшег" у Новом Саду. Представа траје око 30 минута и намењена је деци узраста 2-14 година.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.