О извођачу
Срђан Тепарић

Др Срђан Тепарић је доцент на Катедри за музичку теорију ФМУ у Београду. У фокусу његових истраживања су музичка семантика и херменеутика. Радове је објављивао за часописе Contemporary Music Review, Нови звук, Музикологија и Књижевна историја и излагао их на многим међународним конференцијама (Крагујевац, Бања Лука, Сарајево, Рејкјавик, Москва), међу којима су најбројнији били они на међународном скупу Катедре за музичку теорију (Музичка теорија и анализа), на којем редовно учествују најистакнутији научници из области музичке теорије и музикологије.

Круну његових истраживања представља докторска теза и истоимена монографија Ресемантизација тоналности у првој половини XX века.

Члан је Српског друштва за музичку теорију, Српског музиколошког друштва и Удружења композитора Србије ‒ секције музичких писаца. Активан је члан хора Алилуја који води Милица Јелић и са којим је остварио бројне наступе, а својевремено је био и члан хора Музиколошког института САНУ. Дугогодишњи је критичар Радио Београда 2, станице за коју редовно пише музичке критике и које објављује на блогу muzickilimbo.rs.

Добитник је награде ревије Музика класика за музичког критичара 2014. године.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.