О извођачу
Камерни оркестар ПРОФУНДИС

Камерни оркестар Профундис је уметнички сaстав из Северне Македоније, који постоjи од 2018. године. Одликује се квалитетним, оригиналним и личним изразом концертног извођења. Чланови овог ансамбла су запослени као извођачи највећих македонских оркестара попут Националне опере и балета и Националне филхармоније.

Поред класичног репертоара, Профундис стреми развоју модерних начина интерпретације. Квалитет ансамбла одликује се и флексибилношћу у извођењу различитих стилских епоха. Под уметничким вођством диригенткиње Ђурђице Дашић, ансамбл је спреман да одговори на све изазове продукције 21. века.

Поред учешћа на великим фестивалима попут Есенских музичких свечаности у Немачкој, Златна лира, Охридско лето и Дани македонске музике, ансамбл је сарађивао и са реномираним солистима и извођачима попут Љубише Кировског, Марије Гошевске, Благоја Нацоског, Славице Мицовске, Наде Талевске, Марије Јанчулевске, Стојанче Косовског, концертмајстора Македонске националне филхармоније Ане Кондратенко и Владимира Костова, те са румунско- америчком виолинисткињом Ирином Мурезану.

Профундис сарађује и са неколико познатих гудача из Србије међу којима је и Јован Богосављевић. Значајан углед ансамбл је стекао целовечерњим концертом у част једног од најистакнутијих естонских композитора Арва Перта, уз подршку амбасаде Републике Естоније. Такође, ансамбл је гостовао кроз мини турнеју у Италији и тамо остварио сарадњу са познатим италијанским пијанистом Маурициом Мастринијем, гитаристом Данијелеом Ајелом и диригентом Паолом Шибиљом.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.