О извођачу
Огњен Поповић

Студирао је кларинет на Високој академији за музику у Штутгарту, у класи Улфа Роденхојзера, а дипломирао и магистрирао на Високој академији за музику у Минхену. Од 2007. је гостујући доцент на Академији за камерну музику Villa Musica у Немачкој, а од 2010. предаје кларинет на ФМУ у Београду, где је 2012. докторирао.

Концертирао је широм света као солиста и члан камерних састава (Минхенска филхармонија, Европски камерни оркестар, Београдска филхармонија, Радио- оркестар Валенсије, Гудачи Св. Ђорђа, СО РТС и др). Као оркестарски музичар сарађивао је и са оркестрима Штутгартске опере, Немачке камерне академије из Нојса, СО из Пасауа и др. Године 1997. добио је другу награду жирија и прву награду публике на МТМО у Београду, а 1998. прву награду на такмичењу Феликс Менделсон у Берлину.

Освајао је прве награде на републичким и савезним такмичењима, а 1992. године је представљао Југославију на Евровизији младих талената Европе у Шпанији. Одржао је бројне мајсторске курсеве за кларинет широм Србије и Европе. Од 2002. је члан Београдске филхармоније, на месту првог кларинета. Оснивач је камерног ансамбла Балканска камерна академија, као и Интернационалног мајсторског курса за кларинет у Делиблатској пешчари.

Уметнички је директор фестивала камерне музике у Панчеву Classic Fest. Са бендом Огњен и пријатељи одржао је бројне концерте у земљи и иностранству, снимио четири албума ауторске музике, а 2019. и албум In My Heart са Огњен Поповић Бендом.

Са познатим немачким камерним ансамблом Villa Musica снимио је два компакт-диска и наступао широм Европе. Од 2015, издавачка кућа Koebl Verlag из Минхена објављује његове композиције. Огњен Поповић је Yamaha Artist.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.