О извођачу
Tekiart - Music Art Association

Пројекат Музички биоскоп је конципиран тако да камерни састав од 7 до 10 музичара уживо изводи музику и ефекте из цртаних филмова, који се истовремено емитују на пројекцијском платну на сцени. Намењен је деци и посвећен њиховој музичкој едукацији.

Замисао пројекта се огледа пре свега у упознавању најмлађих са класичном музиком на нов и несвакидашњи начин. У периоду од септембра до децембра прошле године, Музички биоскоп је видело преко 3000 људи. Оцењен је као најиновативнији пројекат подржан од града Крагујевца у 2022. години.

Програми који се изводе у оквиру фестивала Раванелијус припадају првој и другој серији пројекција и представљају склоп транскрипција остварења великана класичне музике (Ј. Штрауса Млађег, Жака Офенбаха, Даворина Јенка, Јоханеса Брамса, Петра Чајковског и других) и нове музике композитора Игора Андрића и Предрага Радисављевића.

Агенција Tekiart основана је 2018. године у Крагујевцу, са циљем развоја и афирмације уметности у Србији, кроз организовање различитих културних догађаја, заснованих на принципијелним и дефинисаним стратегијама.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.