О извођачу
Михајло Зурковић

Музичко образовање започео је у родном Сомбору, а са 14 година је постао студент "нулте године" за изузетне младе таленте при Академији уметности у Новом Саду, где је дипломирао и магистрирао са највишим оценама у класи Јокутхон Михаиловић. Добитник је многих награда на националним и међународним такмичењима.

Од првог солистичког концерта, који је одржао са 12 година, до сада је остварио преко 400 рецитала, камерних концерата и наступа са различитим оркестрима. Године 2009. објављен је компакт диск са његовим тумачењима остварења Шуберта, Шопена, Брамса и Скрјабина, у продукцији КЦ "Лаза Костић" из Сомбора и Академије уметности Нови Сад.

Свирао је у свим значајнијим салама у Србији и на нашим најзначајнијим фестивалима. Запажене наступе имао је и у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори, Италији, Француској, Шпанији, Белгији, Румунији, Мађарској, Јапану, Кини, Русији и САД-у. Учествовао је у пројекту 40 Fingers, у оквиру којег је имао низ запажених наступа у Италији.

У децембру 2009. године дебитовао је у Њујорку са реситалом у дворани "Bech- stein", да би концертну активност наставио у марту 2010. у Русији, наступима у неколико значајних сала у Санкт Петербургу. Током концертне сезоне 2013/14 учествује у великом пројекту ирске компаније "Fabulous Beast Dance Theatre" и на фестивалима у Немачкој и Ирској изводи "Посвећење пролећа" и "Петрушку" Игора Стравинског.

Идејни је творац, један од оснивача и први уметнички директор поновно успостављеног музичког фестивала Сомборске музичке свечаности – СОМУС. Ангажован је као ванредни професор на Академији уметности у Новом Саду.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.