О извођачу
Концерт пријатељства у извођењу ОМШ 'Душан Сковран' из Ћуприје, ОМШ 'Владимир Ђорђевић' из Јагодине и ОМШ 'Миленко Живковић'

На "Концерту пријатељства" поводом 70 година од оснивања ОМШ "Душан Сковран" учествују најбољи ученици из три основне музичке школе у Поморављу: ОМШ "Душан Сковран" из Ћуприје, ОМШ "Владимир Ђорђевић" из Јагодине и ОМШ "Миленко Живковић" из Параћина.

Ученици који наступају као солисти, чланови камерног састава и оркестра, до сада су учествовали на многобројним домаћим и међународним такмичењима и остварили изузетне резултате (Међународно такмичење за дуваче и младе пијанисте "Даворин Јенко" у Београду, Међународно такмичење за дуваче и младе пијанисте у Земуну, Међународно такмичење младих пијаниста "Др Милоје Милојевић" у Крагујевцу, Међународно такмичење хармоникаша у Пули и др).

На Концерту пријатељства ће наступити и лауерати такмичења које је одржано у ОМШ "Душан Сковран" поводом 70 година постојања ове музичке установе. Из године у годину сарадња између ове три школе је све већа и снажнија, те је из тог пријатељства настала и идеја да ови дивни виртуози учествују и на Раванелијусу.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.