О извођачу
Александра Паладин

Александра Паладин, музиколог, теоретичар медија, уредник редакције уметничке музике Радио Београда 1, аутор и водитељ емисије "Сусретања".

Један је од оснивача и главни уредник прве ревије за класичну музику у Србији - Музика Класика, те уметнички директор фестивала Музика Класика Light. Деловала је као сценариста и водитељ у бројним емисијама Музичке и Образовно-научне редакције Телевизије РТС. У звању доцента, на Факултету савремених уметности у Београду предаје предмете из области теорије и праксе медија.

Бави се научним радом из области културног менаџмента, медија, музичке педагогије и српске музичке историје. Пет сезона била је модератор музичких предавања пред концерте Београдске филхармоније. Бави се музичком критиком. Теоријски и у пракси бави се терапијском применом музике у медицини.

Аутор је уџбеника за предмет "Музичка култура" за више разреде основне школе и гимназије (Нови Логос, Београд).

Више од деценије задужена је за односе сa јавношћу фестивала "Мокрањчеви дани". Деловала као промотер многих музичких догађаја, писала рецензије различитих музичких издања. Радила је музику за балетске и позоришне представе, као и за филм. Аутор је брошура "Сусретања – 30 година" (РТС, 2011) и "Трагом музике у Србији – фестивали" (ТОС, 2012). Аутор је књиге "Дечји хор РТС (1947-2012) – Изазов који храни надахнуће" (РТС, 2013).




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2023.