О извођачу
Ирена Поповић Драговић

Ирена Поповић Драговић је рођена у Ћуприји, где је завршила ШОМО Душан Сковран. Дипломирала је на Катедри за композицију и оркестрацију Факултета музичке уметности у Београду (класа: проф. Срђан Хофман и проф. Зоран Ерић), а своје даље усавршавање наставила на Универзитету Моцартеум у Салцбургу (класа: проф. Рајнхард Фебел).

Активна је као композитор примењене и филмске музике. Написала је музику за преко 100 позоришних представа и сарађивала са најзначајнијим редитељима из нашег региона. Међу бројим наградама које је добила за свој рад истичу се три Стеријине награде, две награде на Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци, награда Филмског фестивала Златна наранџа у Анталији и две нграде на Фестивалу професионалних позоришта Војводине.

Ирена Поповић Драговић сарађује са разноврсним камерним ансамблима, који често њене композиције изводе на концертима широм света. Поред рада у школама и на универзитету, изузетно је посвећена едукацијом најмлађих у оквиру радионица и кампова, посвећених креативном развоју и увођењу деце у свет уметности.

Ирена Поповић Драговић је оснивач уметничке групе Прерађивачка индустрија музичког материјала која окупља извођаче и композиторе различитих уметничких афинитета који делују у различитим окружењима, и која тежи спајању различитих уметничких израза. У оквиру ове групе нарочито место заузима Вокално културно-уметничко друштво жена у експанзији Oh, meine liebe Constanze, које негује и промовише стваралаштво жена.

Дечји карневал 'Моје песме, моји снови'

У оквиру овогодишњег Раванелиуса Ирена Поповић Драговић ће одржати дечију радионицу Моје песме, моји снови. Деца ће се кроз три трочасовне радионице упознати са основним елементима музичког креативног израза, а затим ће на представи карневалског типа, где ће заједно са публиком прошетати градом, кроз музику, плес и глуму представити шта за њих значи музика и који су њихови неостварени снови.




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2022.