О извођачу
Атанас Крастев

Атанас Крастев је завршио мастер студије на Националној музичкој академији Проф. Панчо Владигеров (класа: проф. Анатолиј Крастев) у Софији и специјалистичке студије на Конзерваторијуму Краљица Софија у Мадриду (класа: проф. Наталија Шаховскаја).

Добитник је бројних првих и специјалних награда на националним и међународним такмичењима, где се посебно издвајају награде на Међународном такмичењу Музичке омладине (Београд, 2015) и Међународном такмичењу челиста у Лицену (Аустрија, 2014).

Добитник је награде за камерну музику Краљица Софија (уручена од стране краљице Софије), награде Златни век Министарства културе Бугарске, награде Златна муза за промоцију руске уметничке музике, награде Кристална лира и многих других.

Похађао је мајсторске курсеве Давида Герингаса, Наталије Гутман, Антонија Менезеса, Луиса Клареа, Јанг-Чанг Чоа и Томаса Деменге.

Активно наступа широм Европе и у најзначајнијим бугарским концертним дворанама. Од 2002. године члан је ансамбла Cellissimo, заједно са Анатолијем Крастовим и Калином Крастевом.

Учествовао је у разноврсним музичким документарцима и остварио велики број аудио и видео снимака концерата, које су преносиле Национална телевизија Бугарске, РТС, ТВ Глобо из Бразила.

Атанас Крастев је уметнички директор Међународног фестивала и академије за виолончело Cellissimo и ванредни професор Националне музичке академије Проф. Панчо Владигеров у Софији.

krastev-atanas

Атанас Крастев




Остали извођачи фестивала Раванелиус 2022.