Четврто издање фестивала Раванелиус у Ћуприји од 01. до 08. јула
Датум објављивања: 26.05.2023.

Четврти по реду Фестивал музичке изузетности Раванелиус, биће одржан и ове године у Ћуприји, од 1. до 8. јула, у оквиру градског културног лета. Наше јединствено музичко путовање из године у годину расте и задовољава очекивања и најзахтевнијих љубитеља класичне музике, те смо вам и ове године припремили разнолик програм који ће обрадовати свачије ухо.

За само три године постојања, наш фестивал се уписао на мапу најбољих европских фестивала. Наступило је више од 150 врхунских извођача, из земље и света, које је бесплатно пратило више од 4.000 посетлаца. Због тога смо награђен признањем "Музика класика" за најбољи регионални фестивал у 2022. години. Све богатијим програмом и са све већим бројем посетилаца, Раванелиус постаје културни бренд града Ћуприје и овог региона.

Уз име Раванелиус стоје највећа имена савремене класичне музике као што су Немања Радуловић и оркестар "Double Sens", који отварају овогодишњи фестивал и Стефан Миленковић који је наступио прошле године.

До 8. јула, на Отвореној сцени Школе за музичке таленте која ће у оквиру манифестације прославити пола века постојања, у ОМШ "Душан Сковран", као и на отвореној сцени Моравског парка, смењиваће се солисти међу којима је наша најбоља фрулашица Неда Николић, по многима наследница Боре Дугића, најпознатији домаћи кларинетиста Огњен Поповић, сјајни македонски оркестар Профундис, као и ученици Школе за музичке таленте и ОМШ "Душан Сковран" из Ћуприје. Удружење уметника "Високо Це" извешће оперу за децу "Ивица и Марица", биће одржани округли сто о музичкој критици, радионица израде гудачких инструмената и музички биоскоп за децу, а посебно смо поносни на концерт најбољих полазника Раванелиусовог мастеркласа.

Много је разлога да и ове године, почетком јула будете на Раванелиусу, у Ћупријо, а програм и сатницу овогодишњег Фестивала можете да погледате овде.

Уколико вас занима више информација о овогодишњим извођачима кликните овде.



najava-festivala-2023

Званично графичко решење 4. издања фестивала Раванелиус