Одржана конференција за новинаре поводом трећег издања фестивала Раванелиус
Датум објављивања: 01.07.2022.

У сали Школе за музичке таленте је данас је одржана конференција за новинаре поводом предстојећег Раванелиуса, која је окупила велики број локалних медија.

Тема конференције било је свечано отварање фестивала заказано за недељу, осмодневни репертоар као и детаљи саме организације. У својим обраћањима, заменик председника општине Ћуприја Владимир Васиљевић и уметнички директор фестивала Драган Ђорђевић истакли су разноликост овогодишњег репертоара који ће како најављују изаћи из строгих оквира класичне музике и бити симбиоза различитих музичких стилова попут блуза, рока, полке, марша, севдалинки и предствљати јединствени спектакл који ће објединити све музичке укусе и генерације.

Директор фестивала, Стефан Стаменковић, најавио је још један искорак у односу на претходне године а то је један програмски садржај намењен очувању локалног културног наслеђа. У питању је вече камерне музике под називом "Сувенир", које ће бити посвећено чувеном ћупријском композитору Ратку Буљевчевићу.

Директорка Школе за музичке таленте, Данијела Јовић, истакла је предности мастер класа који ће бити активан за време трајања фестивала, где ће сви заинтересовани ученици моћи да похађају часове код еминентних стручњака који ће гостовати у Ћуприји.

"Овај фестивал обједињује све што смо претходних година радили а ослања се на музику и реку! Ћупричани имају важан задатак а то је да као и досад буду добри домаћини" изјавила је директорка ТО Ћуприје, Јелена Петровић, и најавила активно учешће туристичке организације у реализацији самог фестивала.

Овом приликом захваљујемо се свим представницима медија на интересовању и одазиву и позивамо вас да и у наредних осам дана будете део фестивала Раванелиус.



konferencija-ravanelius-2022

Детаљ са конференције за медије поводом предстојећег Раванелиуса